Vitenskapens 10 verste jobben

Lei av jobben? Slutt å klage. Mange vitenskapsfolk har det mye verre – og merkelig nok helt frivillig.

”Kvinner finner ikke veien”

Menn er pyser, og kvinner handler mest. Eller stemmer det egenltig? Illustrert Vitenskap har gått fakta etter i sømmene, og her får du den vitenskapelige sannheten om 10 SEIGLIVEDE MYTER om kjønnene.

Illustrert Vitenskaps guide til en perfekt skiopplevelse

Det unge fjellet stiger opp gjennom skyene, snøen er knusktørr, og hvis du blir tatt av et snøskred, må du sette din lit til paranøtteffekten. Spenn treskiene på føttene, og bli med vitenskapen på ski.

Småkryp på menyen

Kravlende småkryp får snart...

Fra søppel til ny viten

Vanligvis graver arkeologene i en fjern fortid, men nå har de fått øynene opp for at de samme metodene kan brukes til å fortelle om en tid som var rett før nå, men som er i ferd med å gå i glemmeboken. Les her ...

Vi skulle ha vært kannibaler

To britiske antropologer har uavhengig av hverandre forsket i menneskets fortid som kannibaler. Undersøkelsene har ført til en overraskende teori: Kannibalisme kostet neandertalerne livet, mens bare en tilfeldig genmutasjon reddet Homo sapiens fra...

Du er lett å lure!

Hjernen din blir lurt. Hver eneste dag. Som regel oppdager...

Viltlevende barn er forskernes forsøksdyr

Barn som har vokst opp uten kontakt med mennesker kommer fra tid til annen tilbake til sivilisasjonen. Det gir forskerne en enestående mulighet til å studere hjernen deres og finne de avgjørende forskjellene som skiller mennesker fra dyr.

Vi styres ennå av urmennesket

For over 50 år siden viste en rekke forsøk at sivilisasjonens...

Kroppen avslører løgn

Det er lett å lese de fleste av oss når vi lyver. Ny forskning viser at selv om hjernen har besluttet å lyve, kan kroppen ikke la være å sladre.