Bilen tar rattet selv

Slik vi kjenner bilen i dag, kan den snart ha overlevd seg selv. I fremtidens selvkjørende biler er ratt og pedaler overflødige. Du skal bare lene deg tilbake i setet mens bilen overtar styringen og suser bortover motorveien.

10 overlegne superdatamaskiner

Innen moderne vitenskap er superdatamaskinene fullstendig uunnværlige. De takler flere billioner...

Geniet ble drevet i døden

Alan Mathison Turing ble født i Storbritannia 23. juni 1912. I løpet av de neste 41 årene skulle Turing...

Datamaskinen blir en usynlig del av deg

I filmens verden har datamaskinen lenge vært en intelligent og diskré hjelper. Nå tar virkeligheten innpå fantasien – om noen få år registrerer datamaskiner humøret ditt og gir hjernen din en boost om nødvendig.

Datamaskinen gir oss evig liv

Hva skjer når datamaskinens regnekraft innhenter menneskehjernen? Raymond Kurzweil,...

Big data

Hver dag bidrar vi med 16 438 356 000 000 megabyte til et enormt hav av data. matematiske superformler gjør det nå mulig å trekke mening ut av tallene og avsløre hvilke ting du ikke visste at du trengte, eller hvor neste ebolaepidemi bryter ut.

Digitallagrene renner over

Forskerne henter inn stadig større informasjonsmengder. Men det er snart ikke mer digital lagerplass til bergene av kunnskap som i verste fall ikke vil være tilgjengelig for neste generasjon. Vi har allerede eksempler på viktige vitenskapelige...

Harddisken er et reagensrør

Tunge, støyende platelagre...

Hackernes nye mål

Du kan ikke længere nøjes med at beskytte din computer mod hackerangreb. Alt, der indeholder en computerchip, kan hackes. Hackere kan derfor overtage kontrollen med din bil, din babyalarm, din drone og selv din pacemaker.