Reddet i 11. time

Hvert eneste år dør 700 000 personer som følge av enkle infeksjoner. Og tallet øker eksplosivt fordi stadig flere bakterier blir immune mot eksisterende antibiotika. Men nå har forskere begynt å hente nye våpen rett opp av bakken.

Designhud gir kroppen nytt liv

Huden er vårt største organ og utgjør kroppens grense mot omgivelsene. Dessuten beskytter den mot uttørking og infeksjoner. Uten hud dør vi. Det er vanskelig å erstatte hud, og forskere er derfor opptatt av å utvikle kunstig hud, og alt nå finnes...

Bakterier redder genene

Mennesket består av mange milliarder celler. En celle ...

Toåring spist opp innenfra

Rett før toårsdagen sin blir Nicholas...

Fremtidens mirakelmedisin er elektrisk

Hvert øyeblikk gnistrer elektrisiteten gjennom nervebanene i kroppen. Strømmen sender signaler som styrer organene og immunforsvaret. Nå kan legene sette elektroder på nervene og behandle sykdommer ved å snakke kroppens eget språk.

Mystiske kramper pinte barn i ti år

Da seks måneder gamle Michaela Cossolotto ble innlagt med...

Akupunktur

Et skoleforsøk har tilsynelatende løst den eldgamle gåten om akupunktur: Nålestikk får ...

Bjørner skal lære mennesker å gå i dvale

Hvis et menneske la seg til å sove i månedsvis, ville musklene svinne og hjertet gå i stå. Ved å etterligne bjørner i hi håper forskere å beskytte ­pasienter mot blodpropp og sende astronauter på lange romferder i dvaletilstand.

1 % av alle mennesker er immune overfor HIV

Franske forskere har funnet to hivsmittede menn som på mirakuløst vis har kurert seg selv for hiv. Undersøkelsen tyder på at mennesket er i ferd med å utvikle resistens mot en av verdens største mordere.

Superkuren er klar

Etter ti år med skuffende resultater og livstruende bivirkninger har forskerne endelig lykkes med genterapien. I dag kan legene behandle alvorlige lidelser som blindhet, immunsykdommer, blodmangel og hjernesykdommer ved å rette genetiske feil i...