Ebola kappløp mot mordervirus

I Afrika har ebola rammet tusenvis. Viruset dreper syv av ti pasienter og har allerede mutert 395 ganger på ti år. Nå kjemper forskerne for å finne en behanding før det muterer til en enda mer smittsom variant.

Blod - livets eliksir

Blodet er essensielt for kroppens overlevelse. Det forsyner ikke bare ...

Draco slår alle virus sjakkmatt

I årevis har forskere drømt om at finde et universelt middel...

Jakten på den neste epidemien

Bare én dråpe infisert blod fra for eksempel en flaggermus kan utløse en verdensomspennende epidemi. Derfor setter nå virusforskerne alt inn på å finne dyreverdenens tikkende bomber før de detonerer. Løsningen synes å være grundige innsamlinger av...

Døde redder liv

Like viktig som kroppen er for sin eier mens han lever, like nyttig er den for forskere når sjelen har forlatt den.

Fri som fisken

Menneskets urgamle drøm om å svømme uanstrengt som en fisk og dykke ned til enorme dyp kan snart bli virkelighet. Puster vi inn oksygen gjennom en væske og bruker en kunstig gjelle, vil vi kunne oppsøke rekordstore dyp uten å få dykkersyke.

Totalkrig mot hepatitt C

Rundt tre prosent av verdens befolkning er smittet med hepatitt C, ...

Vår tids største epidemi

Diabetes raser nå med så voldsom kraft at WHO har utnevnt sykdommen til en epidemi. I kjølvannet av lidelsen følger blant annet kramper, blindhet og hjerte-karsykdommer samt enorme omkostninger for samfunnet – men nå er forskerne på sporet av...

Virkelighetens kyborg

I amerikanske laboratorier strever forskerne med å utvikle høyteknologiske proteser som kan erstatte amputerte armer og ben. Det lyder som science fiction, men de nye protesene er produsert av titan og styres ved hjelp av tankekraft.

Kirurger i nanostørrelse

Snart er nanorobotene klare til å innta ...