Vitenskapen viser OL-utøvere veien til gullet

Knallhard trening er ingen garanti for seier i verdens største idrettsstevne. Vinnerne må ha perfekte gener til nettopp sin idrett – og kjenne de fysiske lovene de vil utfordre.

Hjernen narrer deg konstant

”Jeg tror det ikke før jeg ser det!” ... sier vi. Vi stoler på sansene når vi skal skille mellom illusjon og virkelighet – særlig vår viktigste sans, synet. Men vår personlige opplevelse av verden avspeiler ikke virkelig- heten så nøyaktig som vi...

Blodets magi

Blodprøver er legens nye krystallkule. For i årene dine flyter det milliarder av molekyler som ikke bare viser om du er syk, men også om du en dag blir det. Hvis det ser svart ut, er kuren kanskje et skudd ungt blod.

1% menneske 99% bakterier

Milliarder av bakterier lever i små kolonier overalt fra svelg til storetå. De er så tallrike at du genetisk sett bare utgjør én prosent av din egen kropp. De små mikroorganismene kan inneholde nøkkelen til fremtidens behandlinger, som vil begynne...

Høy puls finjusterer hjernen

Hvis du vil utføre effektiv hjernegymnastikk, er det på langt nær...

Reddet i 11. time

Hvert eneste år dør 700 000 personer som følge av enkle infeksjoner. Og tallet øker eksplosivt fordi stadig flere bakterier blir immune mot eksisterende antibiotika. Men nå har forskere begynt å hente nye våpen rett opp av bakken.

Frankensteinlege vil gi lam mann en ny kropp

Under en 36 timer lang operasjon skal 100 leger og sykepleiere flytte hodet fra en invalid mann over på en velfungerende kropp. Kritikere mener at nervene i rygg­margen vil få permanente skader slik at pasienten blir lam. Men kirurgen bak ideen...

Tenåringer tenker som en hjerneskadet

Hjernen er under så kraftig ombygging hos tenåringer at noen områder ikke fungerer. De manglende hjernefunksjonene betyr at tenåringer sosialt og psykologisk fungerer like dårlig som folk med hjerneskader.

150

Bare døden og skattene kan vi som kjent ikke unngå. Men hvis legene gjør fremskritt i samme tempo fremover, kan døden kanskje utsettes.