I full fart mot fremtiden

Om få år drar vi på jobb i en bil som knapt forurenser, må tanke bare en gang i uken og som er nesten lydløs. Det viser resultatet av den hittil siste X Prize-konkurransen. Det nye tiårets biler er strømlinjeformede, lette og går på alkohol og strøm.

Sør-Korea bygger fremtidens containerskip

Alt er enormt på Hyundai Heavy Industries’ skipsverft i Ulsan,...

Verdens største luftfartøy klar for takeoff

Luftskipene står nå klare for et comeback i versjon 2.0: enda bedre, tryggere og med aerodynamikk og manøvrerings­evne vi aldri før har sett. Det gigantiske luftskipet Airlander 10 tar snart av, og takket være skrogets utforming holder skipet seg...

”Hvis ruten blir knust, styrter flyet”

Flybilletten er kjøpt, kofferten pakket – vi skal på sommerferie. Men flybilletten representerer en reiseform noen frykter og mange engster seg over. Er det sant at flyet ditt ­går i bakken hvis det blir truffet av en fugl? Kan turbulens rive av...

Fri som fuglen

Drømmen om å fly som en fugl er like gammel ...

Verdens største skip

Prelude blir både verdens største skip, den største flytende boreplattformen og det første flytende naturgassanlegget etter sjøsettingen i 2017. Rekordskipet får en vrien utfordring å stri med: Det skal utvinne naturgass midt i et orkanbelte.

Nye helikopptre setter fartrekorder

Helikopterprodusentene har paret helikoptrene med fly for å sikre seg det beste fra to verdener: evnen til å lette og lande overalt – og høy fart. 14. september 2010 slo Sikorsky X2 fartsrekorden for helikoptre, men Eurocopter X3 tar raskt innpå.

Smartere, lettere og grønnere

Passasjerflyene som vi bruker i dag, ligner stort sett på flyene som ...

Fra San Francisco til Los Angeles i 1220 km/t

Rørpost for mennesker. Det er en ganske...